čtvrtek 31. ledna 2013

středa 30. ledna 2013

Úplně obyčejný den


Odtálo.
Ještě včera tady byl, ležel tiše u mých nohou.

Čistý a neposkvrněný, až z něj čišel chlad.
Až v zádech mrazilo.
Na lesních cestách, kde jsme se spolu setkávali, zurčí pramínky vody.

I ta země po něm pláče. 

sobota 26. ledna 2013

A slavilo se

Moc ráda bych sem vložila fotky našich úžasných kamarádů - perfektních družiček Miloše a Pepy, svědků, pana oddávajícího a všech velice originálních svatebních hostů. Nechci ale porušit své pravidlo. Tak bych jim ještě jednou ráda poděkovala za velké překvapení a krásný včerejší večer!
Svatební prádélko zcela jistě a ráda využiju:-).





neděle 13. ledna 2013

Centimetr


Přitroublá, leč výstižná říkánka:
Dobré prase všechno spase.
Lidi zlatí, a co já?
Proč mám zase více v pase?

pátek 11. ledna 2013

Také to znáte?


Můj muž se, stejně jako všichni pánové tvorsta, nedokáže soustředit na dvě činnosti najednou.
Zatímco my ženy lítáme s koštětem (vytírajíc chodbu...), smažíc cibulku na polední gulášek odbíháme vyndat prádlo z pračky, bedlivě sledujeme děti a současně pomáháme manželovi hledat brýle (peněženku, klíče od auta...*) servírujíc mu jen tak mimochodem chutnou kávičku, muž se s maximálním soustředěním zabývá záležitostí jedinou. Je téměř jedno, zda jde o činnost vrcholně intelektuální, či o navlékání ponožek. Vyjde to nastejno.
Promluví-li žena v takové situaci, je zle. Mužovou odpovědí je znechucené syknutí „teď ne, teď dělám ...*“.
My ženy jsme naprogramovány na 6 až 8 tisíc slov denně.
My déle vdané ženy logicky trpíme samomluvou. Stává se však, že zatímco si šeptem komentujeme své činnosti, ozve se „nemůžeš být prosím tě zticha?“, případně „jdi si zpívat jinam“.
Zabývá-li se muž činnostmi, vyžadujícími jeho plné soustředění po většinu dne, nezbývá, než se rozplakat, nebo spolknout prášek.
Jsou však situace, kdy muž jakoby zapoměl být mužem. To pak dokáže řídit auto a telefonovat s kolegou, zařvat hanlivé slovo na účet jiného řidiče a troubit naň, zaregistrovat kolemjdoucí pěknou blondýnku a ještě se za ní otočit. Vlastně ani nemusí být pěkná:-).
Kolikrát jsem si říkala, že až budu muset se svým mužem projednat něco opravdu důležitého, zkusím mu zavolat, nebo napíšu e-mail. Třeba si udělá čas a příležitostně odpoví.

(*lze doplnit cokoliv).